Μαθησιακά Αποτελέσματα
Ο στόχος του μαθήματος είναι η πλήρη κατανόηση των απαιτήσεων της σύγχρονης αγοράς για την παρασκευή νέων τροφίμων. Οι φοιτητές θα αποκτήσουν άρτια επιστημονική γνώση και θα εκπαιδευτούν σε κλασικά και καινοτόμα θέματα τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας τροφίμων. Οι τεχνολογίες αυτές στοχεύουν στο να αναδείξουν επιστημονικές θεωρήσεις στην επεξεργασία και στη συντήρηση αποτρέποντας τη μικροβιακή μόλυνση και ελέγχοντας τις βιοχημικές μεταβολές των συστατικών των τροφίμων και των ποτών. Οι φοιτητές θα κατανοήσουν ότι η βιοτεχνολογία τροφίμων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ζυμώσεις και τις επιδράσεις των μικροοργανισμών στην τελική ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων. Παράλληλα θα αναγνωρίσουν και θα συσχετίσουν της τεχνικές της βιοτεχνολογίας με τις διαδικασίες παρασκευής τροφίμων και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
Ενδεικτικό Περιεχόμενο Μαθήματος
- Προηγμένα θέματα σύστασης των τροφίμων και οι εφαρμογές τους στην Τεχνολογία και Βιοτεχνολογία.
- Τεχνολογία Τροφίμων Ζωικής προέλευσης (Κλασσικές και Σύγχρονες εφαρμογές)
- Τεχνολογία Ποτών (Νερό, Οίνος, Αποστάγματα)
- Τεχνολογία Ελαιόλαδου και Παράμετροι Ποιότητας
- Βιοτεχνολογία Τροφίμων & Μικροβιακές Ζυμώσεις
- Εφαρμογή της Νανοτεχνολογίας στην Συσκευασία Τροφίμων