Επιλογή Σελίδας

Εγκαταστάσεις & Πρόσβαση

Εγκαταστάσεις

Το ΠΜΣ έχει έδρα το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται* στο κτήριο του Τμήματος στην πανεπιστημιούπολη «Βιόπολις» της Λάρισας.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος περιλαμβάνουν 5 αίθουσες διδασκαλίας συνολικής χωρητικότητας 260 θέσεων με πρόσβαση στο διαδίκτυο και εξοπλισμένες με Η/Υ και ψηφιακούς προβολείς και 3 πλήρως εξοπλισμένα κλιματιζόμενα φοιτητικά εργαστήρια, συνολικής χωρητικότητας 150 ατόμων. Το Τμήμα διαθέτει επίσης πλήρως εξοπλισμένο φοιτητικό εργαστήριο πληροφορικής με 25 θέσεις Η/Υ. Οι ερευνητικοί χώροι του Τμήματος καταλαμβάνουν συνολικά 1000 τ.μ. και κατανέμονται στα επιμέρους Ερευνητικά Εργαστήρια σε όλους τους ορόφους του κτιρίου. Σε όλους τους χώρους υπάρχει πρόσβαση με ασύρματη σύνδεση (WiFi) στο διαδίκτυο.

Εξωτερικά του κτιρίου υπάρχει μεγάλος διαμορφωμένος προαύλιος χώρος, κηπάριο με ποικιλία αρωματικών φυτών της ελληνικής χλωρίδας και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος πληρούν τους σύγχρονους κανονισμούς λειτουργίας και ασφάλειας (σύστημα πυρόσβεσης, κυτία πρώτων βοηθειών, έξοδοι κινδύνου) και είναι προσβάσιμες από ΑμεΑ.

* Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κατά τις απογευματινές ώρες των ημερών Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Με την ολοκλήρωση των δύο πρώτων εξαμήνων ακολουθεί η πραγματοποίηση πτυχιακής διατριβής στα πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα εργαστήρια του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας.

Πρόσβαση

Η πρόσβαση στο χώρο του Τμήματος γίνεται είτε με αυτοκίνητο ή με αστικό λεωφορείο (Νο 4 – Καραγάτση-Παν.Νοσοκομείο-Βιόπολις).

Στην πόλη της Λάρισας μπορεί κανείς να έρθει τόσο με υπεραστικό λεωφορείο όσο και με τρένο. Ο σταθμός του ΚΤΕΛ και ο σταθμός του ΟΣΕ είναι σε απόσταση περίπου 6 km από το Τμήμα. Ενδεικτικές διαδρομές δίνονται παρακάτω.

Από σταθμό υπεραστικών λεωφορείων…

Από σιδηροδρομικό σταθμό…