Βιοτεχνολογία - Ποιότητα Διατροφής 
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
& Περιβάλλοντος

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

πανεπιστημιο θεσσαλιασ

Υπεύθυνος μαθήματος: Κουρέτας Δημήτριος

 

Το μάθημα θα καλύψει τις σύγχρονες απόψεις σχετικά με την τοξικότητα των διατροφικών στοιχείων, καθώς και τις ενδιαφέρουσες ιδιότητες διατροφικών παραγόντων σε σχέση με την προστασία από την εμφάνιση μεταβολικών και όχι μόνο νοσημάτων και καταστάσεων. Όσον αφορά στην περιβαλλοντική διάσταση θα παρουσιαστούν θέματα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική τοξικότητα και στο οικοσύστημα αλλά και στον άνθρωπο λαμβανόμενο σαν κομμάτι του οικοσυστήματος.

Αναλυτικά θα παρουσιαστούν τα παρακάτω θέματα

 

1. Εισαγωγή στην τοξικοκινητική (3 ώρες)
2. Μεταβολισμός ( 6 ώρες)
3. Συμπληρώματα διατροφής-ανοίγοντας το κουτί της Πανδώρας ( 3 ώρες)
4. Χημειοπροφύλαξη στον καρκίνο ( 3 ώρες)
5. Βιολειτουργικά τρόφιμα: αντιοξειδωτικά ( μηχανισμοί ) (3 ώρες)
6. Τοξικολογία των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων ( 3 ώρες)
7. Μέθοδοι παρακολούθησης και ανάλυσης στην περιβαλλοντική τοξικολογία ( 6 ώρες)
8. Αποδόμηση των ξενοβιοτικών ουσιών στο περιβάλλον  ( 3 ώρες)
9. Δοκιμασίες τοξικότητας σε ζωικούς οργανισμούς ( 3 ώρες)
10. Εντομοκτόνα και οι επιπτώσεις της εντατικής χρήσης τους στο περιβάλλον. Η περίπτωση της  ανθεκτικότητας των εντόμων ( 3 ώρες)
 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραμματειακή Υποστήριξη Προγράμματος: Ιωάννα Στρούλια

Διεύθυνση Γραμματείας: Βιόπολις Μεζούρλο, 41 500 Λάρισα

Τηλέφωνo: 2410 565298

Φαξ: 2410 565290

e-mail:stroulia@bio.uth.gr

SOCIAL LINKS